24.7.2012

Hedelmäpussi

Kaupoissa on tarjolla biohajoavia hedelmäpusseja, mutta niiden valmistus kuluttaa enemmän luonnonvaroja kuin tavallisten muovipussien valmistus. Sen takia kestohedelmäpussi on parempi vaihtoehto. Hedelmäpussin ompeleminen on helppoa. Ohjeita löytyy, kun googlaa sanan hedelmäpussi tai ompele hedelmäpussi.

Kestohedelmäpusseja voi myös ostaa esimerkiksi Luontokaupasta.

Tässä yksi ompeluohje:

Osta kirpputorilta valoverho (noin pari euroa). Siitä saa monta pussia. Osta kangaskaupasta puuvillanarua, se maksaa noin 0,40 - 1 e/metri. Yhteen pussiin menee n. 60 cm narua. Leikkaa verhosta suorakaiteen muotoinen pala, esimerkiksi 65 x 50 cm. Huolittele palasen reunat siksak-ompeleella. Ompele palaseen noin 7 x 7 cm kokoinen neliö puuvillakankaasta, vaikkapa vanhasta tyynyliinasta - pikkuneliö on hintatarraa varten, koska tarrat tuppaavat irtoamaan valoverhokankaasta. Taita pussi oikeat puolet vastakkain, ompele sivusaumat. Taita yläreunasta pari senttiä nurjalle, ompele nauhakuja, mutta jätä pikku aukko, josta voit pujottaa narun hakaneulan avulla. Solmi narun päät solmuun.

Jos valitset hintatarran kohtaan herkullisen värikästä retrokangasta sekä kankaaseen väriltään sopivaa narua, saat tosi tyylikkäitä hedelmäpusseja syntymäpäivä- ja joululahjoiksi. Pusseja voi myös kaupustella myyjäisissä tai kirpputorilla.

1 kommentti: