19.7.2012

Vetoketju rikki

Onko takki kulahtanut ja vetoketjukin rikki? Älä suotta heitä takkia pois. Jos esimerkiksi takin vetoketju on rikki sillä tavalla, että se menee kyllä kiinni, mutta aukeaa myöhemmin keskeltä, niin vika on vetoketjun lukossa. Lukon vaihdattaminen maksoi kangaskaupassa 3 euroa. Ompelijoillakin lukon voi vaihdattaa. Vetoketjun kokonaan uusiminen on kalliimpaa.

Harkitse myös, voisiko takin värjätä. Kuvan puuvillainen miestentakki maksoi 7 vuotta sitten 100 euroa. Viiden vuoden käytön jälkeen se värjättiin uudelleen alkuperäisellä värillään eli mustaksi. Seitsemän vuoden käytön jälkeen vetoketjun lukko piti uusia. Takki on taas uuden veroinen.

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö mikä muu toimii. Kynttilä. Eli hiero steariin kynttilällä vetoketjua(mieluiten suljettua) ja kokeile sitten avata ja sulkea. Useimmiten toimii, joskus täytyy laittaa sitä steariini useammin.Kun vetskari on tosi hajalla..sitten ei kyllä auta mikään. Toi lukon vaihtaminen oli täysin uusi tieto.

    VastaaPoista
  2. Minulla on hieno takki, mutta ikävä kyllä siitä meni vetoketju rikki. Takki on myös palvellut jo monta vuotta. Ajattelin teettää korjausompelun vetoketjulle. En tahtoisi nimittäin heittää takkia pois. En tiedä, kuinka paljon korjausompelu maksaa, mutta varmasti vähemmän kuin uusi takki. https://www.korjausompelimojoensuu.fi/

    VastaaPoista