26.7.2012

Vaikuttaminen

On tärkeää pyrkiä omissa elämäntavoissaan ekologisuuteen. Mutta miksipä et pyrkisi vaikuttamaan laajemminkin? Kokeile vaikka seuraavia:

Kirjoita mielipidekirjoitus sanomalehden lukijapalstalle. Älä yliarvioi Facebookin merkitystä tiedottamisessa. Sosiaalinen media ei tavoita kaikkia. Moni keski-ikäinen, joka tarvitsisi elämäntapoihinsa kunnollisen ekoherätyksen, tavaa sanomalehden huolella, joten vaikuta sitä kautta. Asiallinen kirjoitustyyli ja faktatieto tehoaa. Lado tiskiin numeroita ja viittaa luotettaviin lähteisiin.

Tee kuntalaisaloite: ehdota kotikunnassasi jotakin ekologista käytäntöä. Mitä sinä itse kuntalaisena haluaisit kotikuntasi tekevän ympäristön eteen? Haluaisitko esimerkiksi, että kunta tarjoaisi kouluissa enemmän lähi- ja luomuruokaa? Ehdota sitä. Kaiken toiminnan taustalla on se, että ensin joku on sitä toimintatapaa ehdottanut. Kunnan nettisivuilta löydät osoitteen, johon voit lähettää aloitteesi. Jos haluat tietää, millaisia kuntalaisaloitteita on tehty, kokeile googlettaa esim. sanat: tehtiin kuntalaisaloitetta

Liity valtakunnallisiin tai paikallisiin järjestöihin, jotka edistävät ympäristöasiaa - esimerkiksi luonnonsuojelujärjestöt. Vaikka et olisi innostunut osallistumaan järjestötoimintaan ja tapahtumiin, niin järjestöissä tarvitaan myös rivijäseniä, jotka jäsenmaksullaan tukevat toimintaa.

Lisää vaikuttamiskeinoja löytyy esimerkiksi Kompassi-nettisivuilta. Voit myös googlettaa: vaikuttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti