28.7.2012

Romua puutarhaan

Ekologinen kuluttaja saattaa olla pidättyväinen olohuoneensa sisustuksen suhteen. Ei turhaa romua, ei pölyä kerääviä tavaroita. Ei tarpeetonta shoppailua, sehän kuluttaisi luonnonvaroja.

Mutta puutarhamyymälässä kontrolli saattaa pettää. Yhtäkkiä puutarhatontut, kukkatelineet, tervetuloa-kyltit, japanilaiset kivilyhdyt, muovibambit ja savietanat tuntuvat tuiki tarpeellisilta! Puhumattakaan aurinkotuoleista, pöytäryhmästä, aurinkovarjosta ja pallogrillistä. On myös saatava italialaisesta joesta kaivettuja koristekiviä päällystämään kukkapenkkejä.

Mitä ekokuluttajan päässä tällöin liikkuu? Eipä paljon mitään. Kun esine laitetaan puutarhaan, niin se ei olekaan turhaa romua, vaan se on ikään kuin luontoa! Eikä esineen ostaminen puutarhaan tai parvekkeelle ole niin paha asia, kuin jos saman esineen ostaisi sisätiloihin! Puutarhatontut eivät olekaan luonnonvarojen tuhlausta turhiin muoviesineisiin, vaan ne ilmentävät kivasti huumorintajua ja camp-henkeä...

Pihakukkia ostaessa järkeily menee samalla tavalla. Vaikka kasvihuonetomaattien ostaminen talvella on epäekologista, niin kuitenkin kausikukkia voi ostaa - siis orvokkeja keväällä, kanervia syksyllä ja joulutähtiä jouluna. Kun ne ovat kukkia, niin nehän ovat melkein luontoa, vaikka ovatkin muovipurkkeihin pakattuja ja kasvihuoneissa kasvatettuja.

1 kommentti: